Известие

Collapse
No announcement yet.

Пищене при високи оборти JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пищене при високи оборти JTD

Здравейте колеги . От един месец притежавам 145 1.9 JTD . Като цяло съм доволен от машинарията - добре върви , и от разхода сам доволен за сега , обаче има един малък проблем (незнам даже дали е проблем ) . Над 3000 оборота както се чува специфичното свистене на турбото изведнъж започва да пищи (това е наи точната дума с която мога да определя шума).Та мисълта ми е това нормално ли е или не . Карал съм Bravo със същия мотор но такова пищене нямаше . Мерси предварително !

Alfa Romeo 145 JTD `00

масло харчи ли?
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

1000км съм и навъртял до сега , не съм забелязал да харчи масло , също и не пуши въобще

Alfa Romeo 145 JTD `00

Comment

не е нормално
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Имаш скъсан маркуч , или си счупи резонаторната кутия ( намира се зад бронята ) . Гаранция ти давам , че е нещо такова . Същата интервенция я направих с моята кола преди 3 дни . Провери тая кутия първо , ако е здрава карай наред маркучите .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
            Имаш скъсан маркуч , или си счупи резонаторната кутия ( намира се зад бронята ) . Гаранция ти давам , че е нещо такова . Същата интервенция я направих с моята кола преди 3 дни . Провери тая кутия първо , ако е здрава карай наред маркучите .
            А не ти ли светваше 'дюзата' на таблото?
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
              А не ти ли светваше 'дюзата' на таблото?
              Значи за коя лампичка точно става въпрос? Да не би да е едно такова като пишчица дет пръска отпред ? Ако е това преди 2 дена ми свтна за около 20 мин. и след това изгасна и не е светвало пак . А самия проблем със пищенето си го има от както съм купил колата .

Alfa Romeo 145 JTD `00

Comment

Първоначално публикувано от gfshocker Покажи съобщение
                Значи за коя лампичка точно става въпрос? Да не би да е едно такова като пишчица дет пръска отпред ? Ако е това преди 2 дена ми свтна за около 20 мин. и след това изгасна и не е светвало пак . А самия проблем със пищенето си го има от както съм купил колата .
                Еми тогава Токата 99.9% прав за скъсания въздуховод или пластмасовия утайник. От някое местенце ти излиза въздух и лъже компютъра. затова и светва 'дюзичката' понякога
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                  Еми тогава Токата 99.9% прав за скъсания въздуховод или пластмасовия утайник. От някое местенце ти излиза въздух и лъже компютъра. затова и светва 'дюзичката' понякога
                  До тук добре , обаче едно не ми е ясно . Какво издава самия звук ? Преди да ви прочета мненията си мислех , че би могло да е блоу-оф клапана - има ли някаква вероятност да е това ? ( извинявам се ако въпроса е глупав )

Alfa Romeo 145 JTD `00

Comment

Дизелите нямат блоу-оф. Някои слагат за гъзария, ама по принцип нямат Тая дупка ти играе ролята на блоу-офф в случая (че даже и на звук до докарва явно ), но ти бърка сместа и компютъра, защото част от измерения от дебитомера въздух не постъпва в цилиндрите и богатее сместа.
                    Обърна ли внимание дали пуши черно като засвири?
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

добре де не е ли обратното , дебитомера да измерва дадено количество въздух , а през евентуалната дупка да постъпва повече и по този сместа да е бедна ?

Значи сигурен съм че не хвърля черна пушилка отзад .

Alfa Romeo 145 JTD `00

Comment

Свистенето може да е от налягането след турбината, а не от вакуум преди нея
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

хмм , интересно Значи това , което трябва да се направи е да се проверят маркучите см по см .

Alfa Romeo 145 JTD `00

Comment

На мен ми беше счупен утайника и турбото съскаше много,но дюзата не ми е светвала...

Comment

Точно като се строши е тоя смачкан утайник , турбото пищи все едно го колят , обаче въздуха си излиза през строшеното място и не надува в мотора . Не светят никакви лампи и дюзи , а ти се чудиш какво ли е станало На мен не ми светеше лампа
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                              X